FOOD. FILM. FEST. Honeyland

In het kader van het Food.Film.Fest vertoonde De Corridor op 22 november de film Honeyland.

Hatidze, een vrouwelijke imker, woont met haar zieke moeder in de bergen van Noord-Macedonië waar ze honing wint door het volgen en verzorgen van wilde bijen. Zo laat ze telkens de helft van de honingraten over zodat de bijen niets tekort komen. Een rondtrekkende familie installeert zich naast de imker en begint aan intensieve honingproductie waardoor het natuurlijke evenwicht in de omgeving verstoord raakt.

Naast een krachtige verbeelding van roofbouw op kleine schaal die iedereen aan het denken zou moeten zetten, is Honeyland ook een geweldig portret van Hatidze, die symbool lijkt te staan voor de kwesties rond de uitputting van de aarde waar de hele wereldbevolking mee worstelt.

Joris Schepens, coördinator bij de Vlaamse overheid, Departement Landbouw en Visserij en heel vertrouwd met de bijenproblematiek gaf aansluitend een korte duiding bij de stand van zaken in België en de wetenschappelijke aanpak hierbij.
Duidelijk is dat na deze avond de nieuwsgierigheid over dit onderwerp nog gretig is. Menig mensen vroegen naar een extra avond met dit thema op de agenda. Wordt dus wellicht vervolgd.

YouTube player
Zoek een event
Abonneer op onze nieuwsbrief

Spring naar de inhoud