Paul De Moor – Uit het kijken kwam het zien

23 oktober 2022 – Uit het kijken kwam het zien.

De titel van het jongste boek van Paul de Moor vat zowat het verhaal van zijn schrijversloopbaan samen. Tussen Hemelhoog op de regenboog (uitgeverij Leopold, 1995) en zijn jongste worp (2022) liggen een twintigtal verhalen gaande van de evolutietheorie over de muziek, kunst, design tot boeken met eerder filosofische insteek.
In het Nederlandstalige jeugdboekenlandschap wordt De Moor beschouwd als een buitenbeentje. Boeken van hem zijn (of worden) vertaald in het Duits, Engels, Chinees, Russisch, Arabisch, Spaans, Italiaans en Zuid-Koreaans.
De pers schreef over Uit het kijken kwam het zien (in samenwerking met illustrator Ingrid Godon): Dit is geen boek voor de lezer als passieve consument; Uit het kijken kwam het zien dwingt tot een verstild kijken, terugbladeren, mijmeren. Want slechts uit het aandachtig kijken, uit het betekenisvol aanschouwen komt het zien, met aandacht voor het samenspel van details, van kleuren, vormen en lijnen. Zo ervaar je schoonheid met alle zintuigen, want boven alles is dit een krachtige ode aan al het moois in het leven. 

Hoog tijd bijgevolg voor een gesprek in perspectief met de auteur. Willy van Poucke, auteur en scenarist, was zijn gesprekspartner.

Meer info over Paul de Moor op https://www.literairgent.be/lexicon/de-moor-paul
Meer info over Willy van Poucke op https://ronnydeschepper.com/2022/04/25/willy-van-poucke-wordt-zeventig/

Zoek een event
Abonneer op onze nieuwsbrief

Spring naar de inhoud