Wouter draait een plaat – The Beatles, Abbey Road

Abbey Road is de allerlaatste plaat die The Beatles ooit opnamen. Maar wat een plaat. Wat een songs. Wat een arrangementen. Wat een productie. Wat een hoes. En wat een ongelooflijke band vormden die vier kerels uit Liverpool toch. De wereld is sindsdien nooit meer dezelfde geweest.

Toen The Beatles in de zomer van 1969 in de studio zaten, landde de eerste mens op de maan. En won Eddy Merckx zijn allereerste Tour. Ook Abbey Road is een absolute mijlpaal geworden. Een klassieker, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe The Beatles met Abbey Road hun eigen wondermooie epitaaf schreven. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.


Wanneer
29 september.: The Beatles, Abbey Road
20 oktober.: The Rolling Stones: Tattoo You
17 november: Pink Floyd, The Dark Side of the Moon
15 december: David Bowie, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
19 januari: Dire Straits, Dire Straits titelloze 1ste vinylplaat

Prijs
Voor de reeks : €25
Afzonderlijk : €7

Inschrijven via franky@decorridor.be

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud