WAT VAN JAZZ? 4delige introductiereeks – Frederik Goossens

Frederik Goossens loodst de cursisten doorheen het ‘ondoorgrondelijke kluwen’ dat de jazz soms lijkt te zijn en schetst hierbij bondig de complete jazzgeschiedenis, meer dan een eeuw, van Jelly Roll Morton tot Jef Neve.  

De turbulente New Orleans-wortels, de opwinding van de swing, de ondergrondse revolutie van de bebop, de cool, freejazz, fusion, kruisbestuivingen, de duizelingwekkende versplintering van de 21ste eeuw. Je komt alles te weten over de eindeloze slingerbeweging die jazz is, met haltes bij de belangrijkste steden, stijlen, hoofd- en nevenpersonages. Informatief, entertainend en vooral doorspekt met bakken opwindende, elegante, betoverende, swingende, opruiende, groovende, maar vooral onverslijtbare muziek. 

FREDERIK GOOSSENS is docent jazzgeschiedenis en lyriek aan het conservatorium van Gent, geeft les in SAMWD Dendermonde en maakt radio voor Klara. Daarnaast is hij ook actief in het Jazz Centrum Vlaanderen, schrijft hij als freelance journalist stukken over jazz voor tijdschriften als Focus Knack en staat hij in voor de populaire podcast ‘Jazziness’ van het Brussels Jazz Weekend. In zijn vrije tijd speelt Frederik graag zelf muziek (zowat alles met 4 snaren). En je kan hem hier en daar ook als curieuze DJ aan het werk zien, in de weer met zijn grote collectie 78-toeren platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen.

Data: 14 maart – 28 maart – 25 april – 2 mei

Telkens om 20.00. Deuren open om 19.30

Reeks: €50 – Per Sessie: €15

WAT VAN JAZZ? 4delige introductiereeks - Frederik Goossens
50,00
Details
Spring naar de inhoud