VOLZET – Vinylpraat: Jimi Hendrix

Voor de derde keer komt Wouter Bulckaert vertellen over een reeks van iconische vinylplaten.

Op donderdag 8 februari in de Corridor in Wetteren draait Wouter Bulckaert een plaat. Een klassieke plaat. En praat. Over die plaat. Meer bepaald Are you experienced? van The Jimi Hendrix Experience.

Jimi Hendrix is de beste en invloedrijkste rockgitarist aller tijden. Punt. Op Are You Experienced? vond hij eigenhandig hardrock en heavy metal uit. Alleen bleek hij een stuk subtieler, veelzijdiger en getalenteerder dan zijn – zonder overdrijven – miljoenen epigonen. En dat hoor je op Are You Experienced?, de eerste in een rij van drie voltreffers die Hendrix op nauwelijks anderhalf jaar tijd opnam.

Are You Experienced? is een klassieker geworden, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe de Amerikaan Jimi Hendrix naar Londen moest komen om door te breken. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. Voorjaar 2024 komt zijn nieuwe boek Beter dan Bowie uit. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

Donderdag 8 februari:  Jimi Hendrix, Are You Experienced?

Om 20.00

Prijs 
vvk: €8 – adk: €10

Op dit moment zijn alle tickets de deur uit.
Je kan wel een mail sturen met je interesse naar franky@decorridor.be – Mochten er tickets vrijkomen, dan geven we je een seintje.

YouTube player

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud