Vinylpraat III – de reeks

Wouter draait een plaat. En praat erover

Voor de derde keer komt Wouter Bulckaert vertellen over een reeks van iconische vinylplaten.

Kunnen vinylplaten levens redden? Wellicht niet, maar rock-’n-roll bezorgt Wouter Bulckaert in de jaren zeventig wel een ontsnappingsroute uit het Vlaamse platteland. In zijn boek Vinylpraat maakt hij aan de hand van 22 grensverleggende langspeelplaten uit zijn eerste 22 levensjaren het testament op van zijn jeugd. En op de voorstelling Wouter draait een plaat. En praat erover licht hij daar een van die klassiekers uit. Hij vertelt verhalen rond die plaat, gaat op zoek naar waarom die elpee zijn smaak heeft bepaald, en laat je met frisse oren luisteren naar die klassieker.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Zoals ze bedoeld zijn, op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, en bij een goed glas. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je ze voor de allereerste keer hoort. Waarbij je met trillende handen de plaat uit de hoes haalt. De naald laat zakken op kant A. Die afspeelt. De plaat omdraait. Kant B opzet. En bidt dat de naald niet overspringt.

Wouter Bulckaert is auteur van Ry Cooder. Meester in de schaduw (2016), JJ Cale. Troubadour in de woestijn (2018), Vinylpraat (2020) en Randy Newman (2021).

Wanneer 

Donderdag 28 september: Nick Cave, The Good Son

Donderdag 12 oktober: Roxy Music, Avalon

Woensdag 29 november: Gorky, Gorky

Donderdag 21 december: Marvin Gaye, What’s going on?

Donderdag 18 januari: CCR, Willy and the Poor Boys

Donderdag 8 februari:  Jimi Hendrix, Are You Experienced?

Telkens om 20.00

Prijs 
Voor de reeks : €36 voor de 6 avonden – boek je ticket hieronder

Afzonderlijk : €8 per avond – Boek je ticket bij de afzonderlijke events

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Vinylpraat III - de reeks
36,00
Details
Spring naar de inhoud