Wouter draait een plaat – The Rolling Stones, Tattoo You

Begin jaren tachtig rommelt het bij The Rolling Stones. Mick Jagger is vooral in discotheken terug te vinden, terwijl Keith Richards graag met The Stones op tour wil vertrekken. Maar ze hebben geen nieuwe plaat. En er zijn nauwelijks nieuwe songs. Daarom trekken ze het archief in. En ze komen er weer uit met Tattoo You, verrassenderwijs de laatste klassieke Stones-plaat.

Want Tattoo You is een album vol spanning, tussen de analoge warmte van de jaren zeventig en de digitale kilte van de jaren tachtig, en tussen de los uit de pols opgenomen, ruwe takes en de ragfijne afwerking van producer Chris Kimsey. Het is een klassieker geworden, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe The Rolling Stones met Tattoo You een archetypische vinylplaat maakten, met de rockers op kant A en de ballads op kant B. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

Wouter Bulckaert is auteur van Ry Cooder. Meester in de schaduw (2016), JJ Cale. Troubadour in de woestijn (2018), Vinylpraat (2020) en Randy Newman (2021)

Wanneer
29 september.: The Beatles, Abbey Road
20 oktober.: The Rolling Stones: Tattoo You
17 november: Pink Floyd, The Dark Side of the Moon
15 december: David Bowie, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
19 januari: Dire Straits, Dire Straits titelloze 1ste vinylplaat

Prijs
Voor de reeks : €25
Afzonderlijk : €7

Inschrijven via franky@decorridor.be

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud