Gunnar Vergauwen in gesprek met Aleksandr Skorobogatov

Gunnar Vergauwen in gesprek met Aleksandr Skorobogatov over Rusland, politiek en literatuur

Aleksandr Skorobogatov is geboren in 1963 in Grodno, een kleine Wit-Russische stad vlakbij de Poolse grens en woont tegenwoordig in Antwerpen. Hij werkte als journalist en is auteur van diverse essays, toneelstukken en romans. Vanaf de publicatie van zijn eerste verhaal in 1989 verwierf hij faam en populariteit, maar zijn publicaties botsen in Rusland ook op weerstand.

Gunnar Vergauwen gaat deze avond in gesprek met Aleksandr Skorobogatov. Ze zullen het hebben over politiek en de actuele situatie van Rusland, over de Russische geschiedenis en uiteraard ook over literatuur en de rol van boeken.

Aleksandr Skorobogatov studeerde film en drama aan het Wit-Russisch staatsinstituut voor toneel en beeldende kunst (Minsk, Wit-Rusland), theologie aan het St. Sergius Orthodox Theological Institute (Parijs, Frankrijk), en is afgestudeerd aan het Literaire Gorki Instituut (Moskou, Rusland). Zijn romans zijn met succes uitgebracht in het Russisch, Nederlands en vele andere talen. Skorobogatov’s roman ‘Cocaïne’ won de award ‘Best Book International’ van Cutting Edge. De Tijd plaatste ‘De wasbeer’ bij de Beste Boeken van het Jaar en noemde Aleksandr Skorobogatov, “de beste Russische schrijver van het moment”.

Gunnar Vergauwen is auteur van Crazy Russian. Hij studeerde slavistiek, geschiedenis, moraalwetenschappen, sociale en Russische filosofie aan de universiteiten van Gent, Leuven, Brussel en Moskou.

i.s.m.


Donderdag 9 juni 2022 – 20 uur
Toegang 10 euro (voorverkoop), 12 euro aan de deur.

Inschrijven via franky@decorridor.be

De Corridor bevindt zich aan het begin van de Olmenlaan, langs de kant van de Massemsesteenweg te 9230 Wetteren.
Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen vanaf het station tot aan de Corridor

Details
Spring naar de inhoud