Randy Newman – Music, visuals & words

Randy Newman

Auteur Wouter Bulckaert vertelt over Randy Newman. Grafisch artiest Antoine Lamon vat hem in 100 collages. En pianist Marc Van Renne zingt 13 songs van de man.Randy Newman is de beste Amerikaanse songschrijver van de laatste vijftig jaar. Dat vindt ook Bob Dylan. Nochtans is Newman een absoluut buitenbeentje in de wereld van de rockmuziek. Zijn songs zijn op muziek gezette kortverhalen, voorzien van filmische arrangementen. Newmans pianospel toont de invloed van Fats Domino en Ray Charles. Zijn stem klinkt zwart, en zijn teksten zitten vol ironie en sarcasme.

Wouter Bulckaert gaat in zijn boek Randy Newman en de gelijknamige voorstelling op zoek naar hoe Newman tegelijkertijd Amerika een spiegel voorhoudt én de liefde voor zijn land uitspreekt. En hij toont aan dat er achter de schrijver van populaire deuntjes als ‘You’ve Got a Friend in Me’ en ‘Short People’ een componist van een tijdloos oeuvre schuilgaat. Grafisch artiest Antoine Lamon vat de persoon en het werk van Newman in een video-installatie. En pianist Marc Van Renne plukt hoogtepunten uit het werk van de man.Wouter Bulckaert is auteur van Ry Cooder. Meester in de schaduw (2016), JJ Cale. Troubadour in de woestijn (2018), Vinylpraat (2020) en Randy Newman (2021).
Antoine Lamon is beeldend kunstenaar, adept van appropriation art, met muzikale roots in de sixties.
Marc Van Renne is singer-songwriter, en maakte met Amazing Bear de cd’s Minor Stories (2011) en For the Night (2018).

vvk: €8 – adk: €10
inschrijven via franky@decorridor.be

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud