Wouter draait een plaat – Pink Floyd, The Dark Side of the Moon

Kunnen vinylplaten levens redden? Wellicht niet, maar rock-’n-roll bezorgt Wouter Bulckaert in de jaren zeventig wel een ontsnappingsroute uit het Vlaamse platteland.

In zijn boek Vinylpraat maakt hij aan de hand van 22 grensverleggende langspeelplaten uit zijn eerste 22 levensjaren het testament op van zijn jeugd.
Hij vertelt verhalen rond die plaat, gaat op zoek naar waarom die elpee zijn smaak heeft bepaald, en laat je met frisse oren luisteren naar die klassieker. Want platen zijn er om naar te luisteren. Zoals ze bedoeld zijn, op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, en bij een goed glas. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je ze voor de allereerste keer hoort. Waarbij je met trillende handen de plaat uit de hoes haalt. De naald laat zakken op kant A. Die afspeelt. De plaat omdraait. Kant B opzet. En bidt dat de naald niet overspringt.

Wouter Bulckaert is auteur van Ry Cooder. Meester in de schaduw (2016), JJ Cale. Troubadour in de woestijn (2018), Vinylpraat (2020) en Randy Newman (2021)

Wanneer
29 september.: The Beatles, Abbey Road
20 oktober.: The Rolling Stones: Tattoo You
17 november: Pink Floyd, The Dark Side of the Moon
15 december: David Bowie, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
19 januari: Dire Straits, Dire Straits titelloze 1ste vinylplaat

Prijs
Voor de reeks : €25
Afzonderlijk : €7

Inschrijven via franky@decorridor.be

Details
Spring naar de inhoud