Tentoonstelling: Winand Delporte

Winand Delporte (Aalst °1978), leraar / illustrator / “Kunstelaar” / kunstenaar (Samen met Alex Braeckman creatieve studio Ducs2.be)legt de basis voor zijn kunstpassie bij zijn eigen leerkracht esthetica uit het 5de en 6de jaar van het secundair onderwijs.

De voorbije jaren werkte Winand verschillende projecten uit zoals:

iPad-art.com

Na een aantal jaar academie legde hij zich in 2010 toe op iPad-ART. Bij gebrek aan een atelier was de komst van de iPad in 2010 de uitgelezen kans om toch nog kunst te maken.De verspreiding van zijn iPad-art ging, ondanks een passage in ‘Villa Vanthilt’ in 2011 (waar hij voor de reeks in Dendermonde en Roeselare over elke aflevering een iPad-ART maakte) niet snel genoeg. Op dat moment leek het grote publiek weinig te voelen voor digitale kunst want “het was een afdruk van een computertekening” Vandaag is dat met NFT net iets anders. Winand maakt nog steeds iPad-ART daar zitten heel veel verschillende stijlen in van abstract tot figuratief. 

w617.be

De fascinatie voor “de fallen astronaut” van Paul Van Hoeydonck en zijn groeiende interesse voor streetart bracht hem er toe in 2017 zijn eigen streetart project te ontwikkelen. Dat werd ‘de wanzelenaar’ onder de werktitel ‘#w617”. Zijn miniatuurfiguurtjes kan je overal ter wereld vinden. Soms plakt hij ze zelf, soms nemen mensen ze mee naar boeiende locaties. Onder het motto “the moon is the sky, Mars is the limit” om na Paul Van Hoeydonck op de maan, het eerste kunstwerk op Mars te zijn.

Elvin Lies/Lies Elvin series

Sinds 2022 werkt hij aan de Elvin Lies/Lies Elvin series. “What’s in a name…”
Abstracte kunstwerken met acrylstift. Het zou streetart of urbanart kunnen zijn, het zou een vorm van popart kunnen zijn. Een eigen ontwikkelde stijl momenteel enkel op doek al zou het op een muur ook mooi kunnen staan…
Afgelopen maanden ging hij aan het werk als artiest voor Tour Elentriek en werkte mee aan een grote mural te Wetteren in het kader van ‘https://www.cityarts.org/pieces-for-peace-workshops

De tentoonstelling opent op vrijdag 4 november om 20u en is vrij toegankelijk.
Je bent eveneens welkom op zaterdag 5 november vanaf 16u.
De finissage vindt plaats op zaterdag 26 november vanaf 16u.
Buiten deze momenten is de tentoonstelling toegankelijk tijdens onze andere evenementen of op afspraak.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud