Vinylplaat Nanci Griffith, One Fair Summer Evening door Wouter Bulckaert

Augustus 1988, de Anderson Fair in Houston, Texas. In die club speelt Nanci Griffith superieure versies van haar beste songs in een intieme live-setting. De opnames daarvan komen terecht op One Fair Summer Evening: een verborgen parel van een plaat die klinkt alsof hij werd opgenomen in … De Corridor.

One Fair Summer Evening is een klassieker geworden, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe Nanci Griffith een van de favoriete artiesten werd van Townes van Zandt. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

De laatste vinylpraat kan je bijwonen op 19 mei: Daniel Lanois, Acadie

Telkens om 20.00

toegang : €7

Inschrijven via franky@decorridor.be

Beluister alvast enkele songs uit dit album.

YouTube player

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud