VOLZET: Kasper De Moor met Gairy Humball

Op vrijdag 9 december stelt zanger Kasper De Moor van Gairy Humball hun debuut lp “Popular to contrary belief” in De Corridor voor.

Aan ervaring geen gebrek bij Gairy Humball: zanger Kasper De Moor schopte het op 19-jarige leeftijd tot de halve finales van Humo’s Rock Rally met zijn toenmalige band Dorian and the Grays (2010). Toen al deelde hij met huidige bassist Mattijs De Graeve en drummer Vinnie François het podium.

Na een herfstseizoen op de motorfiets in Spanje en een hele lading nieuw materiaal kon De Moor dezelfde ritmesectie overtuigen om mee te stappen in het nieuwe Gairy Humball-project. Met gitarist-toetsenist Wouter Van den Bossche (NIX, Freaky Age) en gast toetsenist Sam Van Heddegem (Grassroots Movement) werd de debuutplaat ‘Popular to Contrary Belief’ vanaf 2020 opgenomen in de Hightime Studio bij het Kempisch wonderkind Thomas Valkiers.

Covid stak echter een stokje voor deel twee van de opnamesessies, waardoor dit debuut noodgedwongen met twee jaar werd uitgesteld. Tel daar de welbekende wachttijden voor vinylpersing bij en we belanden in het najaar van 2023. 

Ondertussen kwam de eerste single ‘Out Of It uit 2020 al meermaals op de radio (zowel bij Thibault Christiaensen als bij Noémie Wolfs op StuBru), speelde de band verschillende try-outs en een live-set in de reeks ‘Bungalow Sessions’ van label Pig Parade Records.

In hun nieuwe single ‘See What’s Real’ heeft de band de nerveuze garagerock even ingeruild voor een coole, midtempo slackervibe en heftig naar patchouli geurende gitaren. Een surrealistische DIY-videoclip maakt het geheel compleet. Zowel single als video worden gereleaset op 31 oktober 2022.

Midden november start de tour voor de release van ‘Popular to Contrary Belief’, met onder meer shows in Antwerpen (JH Vizit), Brussel (Brussels Beer Project), Tielt (TBA), Aalst (TBA) en uiteraard een feestelijke release show in thuisstad Gent. Meer speeldata worden binnenkort toegevoegd. De plaat kan u hier alvast voorbeluisteren. 

Beluister See What’s real op Soundcloud
YouTube player
Bekijk de clip van Out of it

Inkom: 5 EUR

Reserveer je tickets hieronder.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud