Johan Braeckman in gesprek met Rudy Van Giel over zijn boek “Hoop. Broeders zonder liefde.”

Vrijdagavond 26 april gaat Johan Braeckman met Dr. Van Giel in gesprek over zijn nieuwe boek: Hoop. Broeders zonder liefde (Ertsberg, 2024). Van Giel beschrijft hoe de Broeders van Liefde de werking van een Gents opvangtehuis voor minderbedeelden en aidspatiënten dwarsboomden. Hoop vertelt het verhaal van een geëngageerde arts en zijn strijd tegen wereldvreemde Broeders zonder liefde.

Rudy van Giel is geboren in Antwerpen, verkaste naar de Limburgse kompels en werkte vervolgens als huisarts in een volkse en multiculturele wijk in Gent, waar zijn patiëntenbestanden 86 nationaliteiten telde. Eerder publiceerde hij het boek “Kankeren. Een arts wordt patiënt” en tientallen artikelen in tijdschriften en op blogpagina’s.

I.S.M. Humanistisch Verbond https://www.humanistischverbond.be/ en Kwintessens

Datum: vrijdag 26 april

Aanvang 20u. Deuren open om 19u30.

Toegang gratis, maar graag inschrijven met een mailtje naar: franky@decorridor.be

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud