Vinylplaat Bob Marley & the Wailers, Live! – door Wouter Bulckaert

24 maart: Bob Marley & the Wailers, Live!

21 april: Nanci Griffith, One Fair Summer Evening

19 mei: Daniel Lanois, Acadie

Bob Marley & the Wailers, Live! door Wouter Bulckaert

Op donderdag 24 maart in de Corridor in Wetteren draait Wouter een plaat. Een klassieke rockplaat. En praat. Over die plaat. Meer bepaald Bob Marley & the Wailers, Live!.

In 1975 ondernemen Bob Marley & the Wailers een tour van 27 optredens door de Verenigde Staten. De tour is een triomftocht, en krijgt een kort verlengstuk in Europa. De concerten in de Lyceum Ballroom in Londen worden legendarisch, en de opnames komen uit op Bob Marley & the Wailers, Live! Het is een van de beste liveplaten aller tijden.

Want op het podium komen Bob Marley & the Wailers pas echt tot leven. Als de sfeer van het moment goed zit, levert dat magische performances van de band op. En natuurlijk torent Marley daar als charismatische performer bovenuit. Met zijn karakterkop, zijn wapperende dreadlocks, zijn typische grijns, zijn jeans-outfit die hij gedurende zijn hele carrière niet heeft veranderd. En zijn songs zijn onverwoestbare klassiekers.

Bob Marley and the Wailers, Live! zorgt voor de mondiale doorbraak van reggae. En bijna een halve eeuw later is de plaat tijdloos geworden, een klassieker, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe Bob Marley de eerste superster uit de derde wereld is geworden . Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

Telkens om 20.00

Afzonderlijk : €7

Inschrijven via franky@decorridor.be

Beluister alvast enkele songs uit dit album.

YouTube player

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud