UITGESTELD – “Blue and Broke”

Blue and Broke werd in 1997 opgestart door Melissa Anthuenis, Pedro De Bruyckere, Danny Verstraete, Yves Bonne en Wim De Roeck. Ze wonnen dat jaar de laatste Kort Gerockt op de Gentse Feesten waardoor de groep onder andere het voorprogramma deed voor Marianne Faithfull in de Vooruit. De groep maakte 3 elektrische demo’s en 1 akoestische en brachten 1 cd uit onder de naam Moreen met Jeroen en Pieter als ritmesectie vooraleer er in 2004 de brui aan te geven.

Sinds 2013 zijn Danny, Melissa en Pedro terug aan het repeteren, eerst met drie, gaandeweg met Niels Delvaux en Augustijn Vermandere als ritmetandem. In 2016 kwam een eerste plaat uit met nieuwe werk, Kiss me twice. Op Radio 1 duikt dan regelmatig Naive op als eerste single.

In 2018 volgt een tweede plaat: Edward, verwijzend naar de Amerikaanse schilder Edward Hopper omdat elke song gebaseerd is op een werk van deze meester.

In 2019 brachten we een Live in Studio-plaat digitaal uit met daarop songs uit de eerste en tweede plaat, aangevuld met Home Song. Alles live opgenomen en gefilmd in de Daft Studios en voor de gelegenheid werd de band aangevuld met een blazerssectie en My Groovy Sisters.

In de zomer van 2020 namen we ondanks Corona toch een derde, meer uptempo plaat op terug in de Daft Studios. Night Shadows kent enkele opmerkelijke gasten zoals Henk Hofstede (NITS) en het Amstel Gospel Choir. Op 1 mei 2021 stelden we de plaat live maar online voor in Room 13 in Gent.
Blue and Broke geniet van platen maken, maar treedt ook op van huiskamerconcerten als akoestisch trio tot grote podia zoals de Vooruit.

Details
Spring naar de inhoud