Vinylpraat Black Sabbath “Paranoid”

Op donderdag 17 oktober in de Corridor in Wetteren draait Wouter een plaat. Een klassieke rockplaat. En praat. Over die plaat. Meer bepaald Paranoid van Black Sabbath.

In 1970 bracht Black Sabbath hun tweede plaat Paranoid uit. De plaat van vier armoezaaiers uit Birmingham legde de basis voor heavy metal, en maakte van Ozzy Osbourne een wereldster. En over de man en zijn muziek zijn heel wat straffe verhalen te vertellen.

Paranoid is een klassieker geworden, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. Voorjaar 2024 kwam zijn meest recente boek Beter dan Bowie uit. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

Wanneer 
12 september: Wim De Craene “Alles Is Nog Bij Het Oude”

17 oktober: Black Sabbath “Paranoid”

14 november: John Martyn “Solid Air”

19 december:  Talking Heads “Remain in Light”

16 januari: The Cure “The Head on the Door”

13 februari The Pixies “Doolittle”

Telkens om 20.00
Prijs 
Voor de reeks : €36
Afzonderlijk : €8

Indien VOLZET kan je steeds een mailtje sturen naar franky@decorridor.be met de vraag je op de reservelijst te plaatsen.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Black Sabbath “Paranoid”
8,00
Details
Spring naar de inhoud