Vinylpraat: The Cure “The Head on the Door”

Kunnen vinylplaten levens redden? Wellicht niet, maar rock-’n-roll bezorgt Wouter Bulckaert in de jaren zeventig wel een ontsnappingsroute uit het Vlaamse platteland. In zijn boek Vinylpraat maakt hij aan de hand van 22 grensverleggende langspeelplaten uit zijn eerste 22 levensjaren het testament op van zijn jeugd. En op de voorstelling Wouter draait een plaat. En praat erover licht hij daar een van die klassiekers uit. Hij vertelt verhalen rond die plaat, gaat op zoek naar waarom die elpee zijn smaak heeft bepaald, en laat je met frisse oren luisteren naar die klassieker.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Zoals ze bedoeld zijn, op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, en bij een goed glas. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je ze voor de allereerste keer hoort. Waarbij je met trillende handen de plaat uit de hoes haalt. De naald laat zakken op kant A. Die afspeelt. De plaat omdraait. Kant B opzet. En bidt dat de naald niet overspringt.

Wouter Bulckaert schreef eerder Ry Cooder. Meester in de schaduwJJ Cale. Troubadour in de woestijnVinylpraat , Randy Newman en Beter dan Bowie Hij woont en werkt in Gent.

Wanneer 
12 september: Wim De Craene “Alles Is Nog Bij Het Oude”

17 oktober: Black Sabbath “Paranoid”

14 november: John Martyn “Solid Air”

19 december:  Talking Heads “Remain in Light”

16 januari: The Cure “The Head on the Door”

13 februari The Pixies “Doolittle”

Telkens om 20.00
Prijs 
Voor de reeks : €36
Afzonderlijk : €8

Indien VOLZET kan je steeds een mailtje sturen naar franky@decorridor.be met de vraag je op de reservelijst te plaatsen.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

The Cure “The Head on the Door”
8,00
Details
Spring naar de inhoud