VOLZET – Zuster Godfrieda. Johan Braeckman in gesprek met auteur Tom De Smet

Velen herinneren zich ongetwijfeld nog de zaak omtrent Zuster Godfrieda, een non die eind jaren zeventig in een Wetters rusthuis meerdere moorden pleegde. Na enkele verdachte overlijdens werd ze opgepakt. Ze bekende drie moorden, maar de onderzoeksrechter vermoedde dat ze er veel meer had gepleegd. Het verhaal haalde de wereldpers. Vijfenveertig jaar na de gebeurtenissen zijn er nog steeds vragen omtrent de zaak die onbeantwoord zijn: waarom pleegde ze de moorden? Hoeveel slachtoffers maakte ze? Handelde ze alleen? 

Auteur Tom De Smet beet zich er in vast en schreef er een intrigerend boek over: Soeur Mourir. Het verschijnt in april.
Johan Braeckman gaat met de auteur in gesprek over zijn onderzoek, over de motieven van Zuster Godfrieda, over haar persoonlijkheid en over alles wat van belang is in deze bijzondere Wetterse geschiedenis. 

donderdag 29 juni – 20u – deuren open om 19:30

Alle tickets voor deze avond zijn echter de deur uit.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud