Voordracht door Eliën Crombeen over schoonheid in zinvolle poëzie

Bij een diepgaand zoeken naar wat ‘schoonheid’ eigenlijk is worden enkele voorbeelden gebracht van aangrijpende dichtkunst. Er wordt aangetoond welke kracht kan uitgaan van het werk van echte dichters.
Zo komen we terecht bij poëzie die zowel zinvol is als van schoonheid getuigt.
In een tweede deel wordt uit het werk van dichteressen en dichters van bij ons een keuze gemaakt van korte teksten over verliefdheid, liefde, ontrouw, verzoening, ouder worden, verlies van de partner en over de eenzaamheid van degene die achterblijft. Twee voordragers doen hun ding.
Deze selectie is gebaseerd op een vroegere voordracht in het buitenland over “Lyrische poëzie in de Lage Landen”.        

In zijn jeugd dacht Eliën Crombeen er soms aan om dichter te worden maar in Basel en elders verdiepte hij zich in de chemie van kleurstoffen. Hij werkte in Wallonië en in Duitsland maar keerde toch naar Vlaanderen terug om er uiteindelijk een eigen bedrijvigheid uit te bouwen. Op de drempel van het ouder worden werd besloten om meer ruimte te geven en meer tijd te besteden aan de poëzie die decennialang was blijven sluimeren. Bij Lannoo in Tielt werden boekjes gemaakt met zijn vertalingen van Duitse Lyriek (Goethe/Geibel/Heine) en met de Jeugdgedichten van Eliën in originele versie.

De eenvoud van ons Samenzijn

Zijn recentste publicatie is een verzameling van 200 betekenisvolle gedichten van dichteressen en dichters van bij ons. Elk hoofdstuk behelst een fase in het leven en zo bevat het boek ons aller levensloop, uitgedrukt in begrijpbare poëzie die ook van schoonheid getuigt.
Het gaat om lyrische gedichten zodat het boek aanzet om meer te genieten van wat we allemaal willen: meer liefde.

Donderdag 9 maart.
Aanvang 14u, einde omstreeks 15u30 à 16u.
Ontvangst met koffie vanaf 13u30.

vvk:€8 – adk:€10
tickets hieronder

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Eliën Crombeen over schoonheid in zinvolle poëzie
8,00
Details
Skip to content