Vinylpraat: Gorky – Gorky

Wie herinnert zich Kitchen of Insanity nog? Zij werden in 1990 tweede op Humo’s Rock Rally, na Noordkaap, maar voor Gorky. Ze verdwenen tussen de plooien van de geschiedenis. Stijn Meuris daarentegen werd een gigant, en Luc De Vos een fenomeen. Die laatste maakte met Gorky een van de beste Belgische platen aller tijden, een plaat die klinkt als een verzameling greatest hits, maar indertijd gewoon het debuut van de band was.

Gorky is een klassieker geworden, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe Luc De Vos de meest geliefde Vlaamse rocker ooit werd. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. Voorjaar 2024 komt zijn nieuwe boek Beter dan Bowie uit. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

Wanneer 

Donderdag 28 september: Nick Cave, The Good Son

Donderdag 12 oktober: Roxy Music, Avalon

Woensdag 29 november: Gorky, Gorky

Donderdag 21 december: Marvin Gaye, What’s going on?

Donderdag 18 januari: CCR, Willy and the Poor Boys

Donderdag 8 februari:  Jimi Hendrix, Are You Experienced?

Telkens om 20.00

Prijs 
€8 per avond – boek je ticket hieronder

YouTube player

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Gorky - Gorky
8,00
Details
Spring naar de inhoud