The Beatles, uitvinders van het rockband-concept. Een muzikale en historische analyse


Renaat Develtere (°1960), leerde in de jaren ’70 de muziek van de Beatles kennen en sindsdien heeft het hem niet meer losgelaten. Eén van de redenen waarom hij zelf is beginnen gitaar spelen. Het verzamelen van originele Belgische en Engelse Beatles vinylplaten is één van zijn passies.  

Renaat is auteur van het boek ‘The Beatles in Belgium (2008)’.  Hij is gefascineerd door de grote variatie  in hun muziek, maar ook door hun opmerkelijke creativiteit en productiviteit in een bijzonder korte periode. The Beatles waren de uitvinders van het concept ‘groep’ als creatieve eenheid in de jaren ’60, wat erg revolutionair was na het fenomeen van de rock & roll helden van de jaren ’50. Als groep hebben The Beatles kleur gegeven aan de jaren ’60 en vele andere muzikanten -tot op de dag van vandaag -geïnspireerd.
Aan de hand van beelden, cijfers, weinig bekende anekdotes en essentiële muziekfragmenten brengt hij een overzicht van hun oeuvre. Hij toont ook aan dat een aantal Belgen een belangrijke rol hebben gespeeld in het complexe Beatles verhaal.

Beatles-fans kennen ongetwijfeld https://beatlesinbelgium.be/home/ – zoniet: een mooi vetrekpunt om je voor te bereiden op deze ongetwijfels interessante avond.

vvk:€7 – adk:€10 – tickets via de website

vrijdag 15 september – 20u – deuren open om 19u30

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

The Beatles - Een muzikale en historische analyse
7,00
Details
Skip to content