Sci-Fi Soundtrack, een muzikale lezing van Robin Broos

Robin Broos

Donderdag 8 september 2022, 20 uur


De vijf noten uit het thema waarmee de aardse wetenschappers communiceren met het buitenaardse leven in Close Encounters of the Third Kind, of de verontrustende en beklijvende soundtrack die Mica Levi creëerde voor Under the Skin. Ook in sciencefictionfilms maakt muziek vaak het verschil.

120 jaar na Le voyage dans la lune – de ‘eerste’ sciencefictionfilm ooit – duikt filmjournalist Robin Broos anderhalf uur lang in de soundtracks die het genre typeren. Van de symfonische scores uit grootse space opera’s tot de meeslepende soundscapes van de 21e eeuw. Van de ruimte tot de aarde en terug.

De muzikale lezing The Sci-Fi Soundtrack won in november 2021 de Publieksprijs op het Razor Reel Flanders Film Festival in Brugge, en haalde het van een hele reeks topfilms. Op donderdag 8 september 2022 herneemt Robin zijn lezing in De Corridor!

Robin Broos schreef in 2020 The Original Soundtrack, een boek boordevol interessante weetjes en boeiende anekdotes over filmmuziek in de ruimste zin. Een project dat voortvloeide uit het radioprogramma met dezelfde naam dat een decennium geleden ontstond op de redactie van Klara. Sinds 2018 is Robin co-presentator van het programma.

Meer info op theoriginalsoundtrack.be en https://www.facebook.com/theoriginalsoundtrackBE/

Toegang 8 euro (voorverkoop), 10 euro (aan de deur)

Bestel je tickets hieronder!

Sci-Fi Soundtrack
een muzikale lezing van Robin Broos
8,00
Details
Spring naar de inhoud