Rudy Trouvé en Elko Blijweert – The Heaven Hotel Songbook

Rudy T en Elko B play songs from The Heaven Hotel Songbook

Rudy Trouvé studeerde af aan de KASK (richting animatiefilm bij Raoul Servais) in 1990.
Daarna besluit hij schilder te worden en doet datzelfde jaar zijn eerste tentoonstelling. In 1992 start hij ‘Heaven Hotel Presents’ op. Eind 1992 wordt hij lid van dEUS en neemt hij met hen ‘Worst Case Scenario’ en ‘My sister is my clock’ op. Hij verzorgt tevens het artwork voor de eerste drie platen van dEUS. Het touren beu, verlaat hij de groep in 1995, maar hij speelt wel nog mee in een drietal nummers op ‘In a bar under the sea’. In 1997 start hij samen met Daan de band Dead Man Ray. In 2003 wordt hij vast lid bij het muziektheater gezelschap Braakland Zhe Bilding (nu bekend als ‘Het Nieuw Stedelijk’).

Vanaf 2008 begint hij ook terug animatiefilms te maken. In 2018 Maakt hij samen met Simon Allemeersch de voorstelling SCREEN. Een mix tussen film, performance, concert en theater. Hij speelt en exposeert in binnen en buitenland (Engeland, Frankrijk, Nederland, Spanje) en is hierbij vooral actief in rock, folk, noice, pop, jazz en improvisatie. Tot slot is hij ook actief als producer.

Wat is Heaven Hotel? In 1991, huurden Rudy Trouvé, Jacki Billet & Dirk Belmans een huis in Antwerpen in the red light district. De plek bleek een oud bordeel te zijn. Ze doopten het om tot ‘Heaven hotel’ . Als label legt ‘Heaven hotel’ zich toe op audiovisuele (performance) kunst. Zonder business plan werd deze plek aangesteld als een oord voor experiment en chaos! De eerste CD’s op het Heaven Hotel-label werden uitgebracht in 1996. Samenwerkingen met The Knitting Factory, Stickman, Virgin en Jesus Factory volgden, verdeeld in binnen- en buitenland. Ze deden Europese tournees met Kiss My Jazz en Gore Slut en werkten actief mee aan het artwork voor albums, theatervoorstellingen, soundtracks voor kortfilms en tv-reeksen, video & geluidsinstallaties, animatiefilms, videoclips, dans & documentaires. Drie kern figuren Thomas Noppe ( joined GORE SLUT in 1994 ) Rudy Trouvé ( Started this mess ) Elko Blijweert( joined KISS MY JAZZ in 1991)

Aanvang: 20u. Deuren open om 19u30.

Inkomprijs: 10 EUR – Reserveer je plaats hieronder

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Rudy T en Elko B play songs from The Heaven Hotel Songbook
10,00
Details
Skip to content