RUDOLF HECKE: ROY ORBISON – Een muzikale lezing

Roy Orbison is subversie in het huidige muzieklandschap waar het inmetselen of het als een hond aan de leiband uitladen van emoties bon ton is. Dan staat de manier waarop Roy Orbison gevoelens uitzingt voor revolutie, dislocatie, zijn tijd vooruit, gedurfd, onbeschaamd, heilige huisjes slopend, op het scherpst van de snee.

Bij leven kreeg hij nooit de credits die zijn tijdgenoot en vriend Elvis (die Roy de beste zanger van hun beiden vond en bijgevolg de beste zanger ter wereld) wél kreeg. Dat is best bizar, de stem verbaasde, de uithalen, de magische hits uit de periode 60-64, wereldfaam maar geen kroon op het hoofd… hoe kan dat? Hij was niet zichtbaar als Elvis, het zwart waarin hij zich hulde, letterlijk en figuurlijk, zijn bizarre gedrag, het macabere in zijn teksten, je voelde dat er meer aan de hand was,… het mysterie Roy Orbison.

Dat tracht biograaf Rudolf Hecke te ontrafelen aan de hand van een filering van Roy Orbisons Heilige Zesvuldigheid, de zes songs die een brug slaan tussen aarde en hemel. Of hel?

‘Only the lonely’, ‘Running scared’, ‘Crying’, ‘It’s over’, ‘In Dreams’, ‘Oh pretty woman’… en een geheimzinnige zevende!

Lezing met veel muziekfragmenten.

vvk €10
maandag 16 december 2023
tickets via de website
aanvang 20.00 – deuren open om 19.30

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Tickets
10,00
Details
Spring naar de inhoud