Kris Dewitte – over fotografie en film

In aanloop naar Filmfest Gent nodigen we fotograaf Kris Dewitte uit.

Kris Dewitte is de belangrijkste filmfotograaf op heden in Vlaanderen. Afgelopen 20 jaar fotografeerde hij meer dan 2000 mensen uit de filmwereld.
Heel wat belangrijke namen poseerden voor zijn lens als Martin Scorsese, David Lynch, Clint Eastwood, Leonardo Di Caprio, Halle Berry, Tom Cruise en Catherine Deneuve.

Voor Kris zijn het de de beelden die imponeren, indringende zwartwit foto’s waarbij je het gevoel hebt dat je de gefotografeerde beter leert kennen door een kwetsbare compositie.

Hij bracht recent zijn veertiende boek uit. Transmission.

“Door fotografie kan ik beter functioneren in groepen, omdat het me dwingt om af en toe naar voren te komen en mijn positie op de set te verdedigen. Ik moet een soort energie creëren waardoor ik me volledig op mijn werk kan concentreren.”

Wie vooraf al eens kennis wil maken met het werk van Kris kan vanaf 30 september terecht in Otto Gallery te Gent. Daar loopt tussen 30 september en zondag 5 november de tentoonstelling ‘Forever, and Ever’.
Elke vrijdag, zaterdag en zondag toegankelijk tussen 14 en 18u. Meer info op https://www.ottogallery.be/

Kris vertelt in de Corridor over fotografie en film. 

speciaal studententarief vvk €8 (op vertoon studentenkaart) – vvk €12
Prijscategorie kan je kiezen bij het reserveren en uitchecken.
zaterdag  7 oktober  2023
tickets via de website
aanvang 20.00 – deuren open om 19.30

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Kris Dewitte
8,0012,00
Details
Spring naar de inhoud