Johan Braeckman, Rick De Leeuw en Jan Hautekiet – Lou Reed: rock, roll en filosofie

Johan Braeckman, Rick De Leeuw

Lou Reed was zanger, gitarist, dichter, componist en fotograaf. Samen met Andy Warhol was hij de bezieler van The Velvet Underground, een band die nooit echt doorbrak naar het grote publiek, maar wel een beslissende invloed had op de geschiedenis van de rockmuziek. Zijn solocarrière maakte van hem alsnog een wereldster met hits als ‘Walk On The Wild Side’ en ‘Perfect Day’. Lou Reed was zijn leven lang allesbehalve een mainstream muzikant. Hij liet zich inspireren door schrijvers en dichters en bezong de donkere zelfkant van het leven in de onderbuik van New York. Verslaving, transseksualiteit, geweld, prostitutie en zelfdoding behoorden tot zijn favoriete onderwerpen. Zijn songs waren meedogenloze analyses van het menselijk tekort.Johan Braeckman belicht in deze voorstelling leven en werk van Lou Reed en ontrafelt zijn complexe denkwereld.

Rick de Leeuw en Jan Hautekiet zetten de intense songs van Lou Reed naar hun hand. Ze brengen ons een wilde avond vol filosofie, grootsteedse arrogantie, meeslepende poëzie en liederlijk wangedrag.

vvk: €15 – adk: €18
inschrijven via franky@decorridor.be

Cultuurcentrum De Herbakker uit Eeklo maakte eerder een Backstage-filmpje van deze avondvullende voorstelling:

YouTube player

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 . Van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Skip to content