JAOUAD: De Meisje – een muzikale boekvoorstelling

Een ontroerende, muzikale boekvoorstelling over identiteit, seksualiteit en traditie.

Na de succesvoorstelling ‘de meisje’ (Martha!tentatief), gebaseerd op zijn eigen ervaringen, brengt Jaouad Alloul nu zijn eerste boek uit.  Hij komt naar buiten met een fictief verhaal, gebaseerd op zijn leven.  De aandachtige lezer zal enkele passages herkennen uit de theatervoorstelling, al neemt het leven van Idriss, het hoofdpersonage een heel andere wending in het boek.  Hoe verzoen je wat je voelt met wat je dankt?  Hoe denk je soms lekker wat je wil?  Hoe laat je het verleden los zodat je vooruit kan?  Hoe ga je om met verlies?  Jaouad leest voor en maakt ondertussen muziek met multi-instmentalist Dirk Fryns.  Op het einde is er ruimte voor gesprek.

Wie is Jaouad?

Jaouad is afgestudeerd als chocolatier, maar is vooral bekend van zijn muziek en theatervoorstellingen. Hij kwam voor de eerste keer in de publiciteit terecht door zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen. Hij nam deel in het tweede seizoen van de Vlaamse versie van het programma en kwam terecht bij Team Alex. Jaouad schopte het tot in de halve finale.

Na zijn deelname aan The Voice bracht hij nog enkele singles uit. In de teksten verwerkte hij daarbij zijn eigen verleden. Jaouad heeft namelijk geen makkelijke jeugd gehad. Als kind wilde hij eigenlijk een meisje zijn, maar dat was volgens zijn geloof onaanvaardbaar. Hij besloot daarom op 20-jarige leeftijd het huis uit te gaan en op zoek te gaan naar zichzelf.

Die moeilijke zoektocht naar zichzelf als homoseksuele moslim haalt hij ook aan in zijn theaterstukken. Zo kwam hij in 2019 met de monoloog De Meisje, die hij omschreef als “het kortste levensverhaal ooit”. In deze monoloog haalt hij de moeilijke positie aan waarin hij terechtkwam door z’n geaardheid en z’n geloof.

Daarnaast heeft Jaouad ook zijn eigen podcast De Ochtenddienst. Daarin ontvangt hij enkele interessante gasten. Verder heeft Jaouad ook een reeks op YouTube. In ¿het nieuwe normaal! besprak hij met verschillende mensen wat “het nieuwe normaal” eigenlijk is en hoe het is om je “niet normaal” te voelen.

Tot slot is Jaouad ook cocreator van Masculinities: Liberation through Photography, een tentoonstelling in het Fotomuseum in Antwerpen. Die tentoonstelling toont door middel van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. De tentoonstelling is nog tot en met 13 maart 2022 te zien in het Fotomuseum in Antwerpen.

Bekijk een stukje uit de theatervoorstelling De Meisje

YouTube player
YouTube player

Tickets kan je hieronder online bestellen.

vvk: €15
adk:€18

foto: Paule Joseph

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

JAOUAD
15,00
Details
Skip to content