“Rechtspersoonlijkheid voor dieren: Science Fiction of realiteit?”

De vraag of dieren rechten hebben, vormt reeds lang een twistpunt tussen filosofen, dierenactivisten en andere betrokkenen. De bekende advocaat Geert Lenssens biedt ons een juridisch perspectief over deze belangrijke kwestie.

“Rechtspersoonlijkheid voor dieren: Science Fiction of realiteit?”

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met vzw Van Staartjes

De vraag of dieren rechten hebben, vormt reeds lang een twistpunt tussen juristen, filosofen, dierenactivisten en politici. Advocaat Geert Lenssens, actief in maatschappelijk relevante dossiers zoals Fortis, Arco, Dieselgate  en 3M, schreef een tijdje terug een opmerkelijke opinie in de krant DE MORGEN met een pleidooi om rechtspersoonlijkheid niet alleen toe te kennen aan vennootschappen maar ook aan ecosystemen, bomen en zelfs aan dieren. Hij licht toe waarom we daar juridisch en maatschappelijk aan toe zijn, hoe de wet nu al erkent dat dieren gevoelens hebben en wat we kunnen doen om onze dieren ook in het recht een aparte plaats en een betere behandeling te geven.

vvk: €8 – adk: €10

Datum: maandag 19 december

Aanvang: 20u. Deuren open om 19u30

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Geert Lenssens over dierenrechten
8,00
Details
Spring naar de inhoud