Food.Film.Fest: Honeyland

Dinsdag 22 november 2022 om 20 uur

In het kader van het Food.Film.Fest vertoont De Corridor Honeyland.

Over de film Honeyland

Hatidze, een vrouwelijke imker, woont met haar zieke moeder in de bergen van Noord-Macedonië waar ze honing wint door het volgen en verzorgen van wilde bijen. Zo laat ze telkens de helft van de honingraten over zodat de bijen niets tekort komen. Een rondtrekkende familie strijkt installeert zich naast de imker en begint aan intensieve honingproductie waardoor het natuurlijke evenwicht in de omgeving verstoord raakt.

Naast een krachtige verbeelding van roofbouw op kleine schaal die iedereen aan het denken zou moeten zetten, is Honeyland ook een geweldig portret van Hatidze, indrukwekkende Honeyland symbool lijkt te staan voor de kwesties rond de uitputting van de aarde waar de hele wereldbevolking mee worstelt.

Over het Food.Film.Fest

Het dominante voedselsysteem heeft een steeds grotere impact op mens, dier en milieu en kampt met steeds grotere uitdagingen. Durven we die uitdagingen aan te gaan? Hoe dan wel? Welke alternatieven zijn er en hoe maken we ons systeem zowel sociaal, economisch als ecologisch? Het filmfestival wil ecologisch verantwoorde voedselproductie en duurzaamheid in alle aspecten van de voedselketen op de agenda plaatsen.

YouTube player

Meer info op de Wikipedia pagina van Honeyland.

De film wordt kort ingeleid.

Toegang: 8 euro incl drankje

Tickets bestel je hieronder.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Food.Film.Fest - Honeyland
8,00
Details
Skip to content