Tentoonstelling “DYING TO SURVIVE” Verna Reusens

Opening tentoonstelling “DYING TO SURVIVE” door Verna Reusens.
Inleiding door Liesbet De Vuyst van Kom op tegen Kanker.

‘Gezondheid en welzijn’ zijn één van de belangrijkste dingen in ons leven. Het is pas als het je ontnomen wordt, dat je beseft hoe kostbaar het eigenlijk is.

Deze tentoonstelling bestaat uit een reeks zelfportretten. Hierbij focust Verna op haar moeilijke strijd tegen kanker. Het is een gevecht dat ze niet kan winnen. De vraag is: hoe lang kan ze tegenstribbelen vooraleer ze verliest.
Haar schilderijen tonen de confrontatie met zichzelf. De schilderijen van de scans zijn een representatie van het verdict waar ze telkens weer voor staat. Ze zijn als het zwaard van Damocles. Na elke scan volgt een nieuw vonnis. De schilderijen tonen een overweldigende vermoeidheid, met het gif in haar lichaam, met een gebroken en miserabel gevoel. En tegelijk is er hoop op mooie dagen. Er zijn vele positieve verhalen van mensen die de strijd wel degelijk winnen. Daarom is het zo belangrijk dat kankeronderzoek voldoende middelen blijft krijgen. We moeten dit onderzoek blijven steunen.
Verna Reusens woont in Antwerpen en schildert vooral portretten. In haar stijl herken je invloeden van oude films of de vroege fotografie.

Gratis toegang. Inschrijven via franky@decorridor.be

YouTube player

Details
Skip to content