De wandelpaden van Hans Mortelmans

De liedschrijver en muzikant Hans Mortelmans had al de showbizz-blues voor hij het podium beklom. “Ik zing mijn liekes liever voor mijn kiekes en mijn gans”. “Ge moet niet spelen met de groten”. “Ik leg geen grote wegen aan.”

In duo met zijn kompaan Lodewijk Dedain grasduint Hans door zijn eigen werk en dat van zijn helden. Veelzijdige muziek met een gevoelig oog voor het kleine, het onooglijke en het schone dat onopgemerkt is gebleven. Grote verhalen over vergeten mensen, onbekende plaatsen en memorabele histories die iedereen vergeten is. Tegelijk rekent hij af met alles wat modieus, snoeverig en ijdel is. Met veel humor, gelukkig.

Achter die nederigheid schuilen grote verlangens. De melodieën en teksten van Hans Mortelmans spiegelen zich aan de allergrootsten: Django Reinhardt, Georges Brassens, Joao Gilberto, Compay Segundo en – dichter bij huis – Wannes Van De Velde. Waarom zich tevredenstellen met de hitjes van de dag als de goede en oprechte muziek binnen handbereik is? Zes platen heeft hij ondertussen gemaakt met eigen werk en twee met vertalingen van zijn muze Georges Brassens.

Jan de Smet, Raymond Van Het Groenewoud en Jelle Cleymans noemen zich ongegeneerd “fan van Hans Mortelmans”. Maar de showbizz-blues blijft.

http://www.hansmortelmans.be/

Vvk: €10 – adk: €12
Boek je ticket hieronder via de site.

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

De wandelpaden van Hans Mortelmans
10,00
Details
Skip to content