Vinylplaat Daniel Lanois, Acadie door Wouter Bulckaert

19 mei: Daniel Lanois, Acadie

Bob Dylan, Neil Young, Emmylou Harris, Peter Gabriel én Trixie Whitley: ze zijn allemaal grote fans van de Québécois Daniel Lanois. Diens plaat Acadie is een zodanig verborgen parel dat je hem zelfs niet op Spotify vindt. Een reden te meer om hem te komen beluisteren in De Corridor.

Acadie is een klassieker geworden, een classic album. Een plaat die je het best beluistert zoals hij bedoeld is. En dat doen we dan ook in De Corridor. Met trillende handen de plaat uit de hoes halen. De naald laten zakken op kant A. Afspelen. De plaat omdraaien. Kant B opzetten. En bidden dat de naald niet overspringt.

Want platen zijn er om naar te luisteren. Op vinyl. En met je volle aandacht. Niet terwijl je de krant aan het lezen bent. Op je smartphone tokkelt. Of ruziemaakt met je lief. Maar wel met je ogen dicht, bij kaarslicht, bij een goed glas in De Corridor. Zodat je de plaat kan smaken en savoureren, alsof je die voor de allereerste keer hoort.

Wouter Bulckaert vertelt hoe Daniel Lanois met Acadie wellicht de mooiste plaat van de jaren tachtig maakte. Hij is journalist en auteur van Vinylpraat en boeken over Ry Cooder, JJ Cale en Randy Newman. In bed leest hij al veertig jaar liner notes van classic albums.

20u00 – deuren 19u30

Afzonderlijk : €7

Inschrijven via franky@decorridor.be

Beluister alvast enkele songs uit dit album.

YouTube player

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Details
Spring naar de inhoud