Buster Keaton in ‘Sherlock junior’ met live muziek

Dinsdagavond 28 februari vergasten de muzikanten Rick Pelckmans (piano) en Monique Rothheut (viool) ons op iets heel bijzonders. In het eerste deel van hun programma brengen ze enkele muzikale thema’s uit bekende en minder bekende films. In deel 2 vertonen we de film “Sherlock Junior” (1924), van en met de legendarische acteur en regisseur Buster Keaton. Monique en Rick begeleiden de film live.

Over de film:

Buster is operator in een kleine filmzaal maar droomt van een ander leven. De film die hij vertoont en het boekje dat hij leest doen hem fantaseren over een carrière als detective. Film en realiteit vloeien in elkaar over. Buster wordt verliefd, haalt zijn alom gekende acrobatieën uit waarin hij zelf als stuntman speelt, belandt in een spannende achtervolging en wint tenslotte zijn liefje. Maar, ziet Buster de “gevolgen” wel zitten?

Over de muzikanten:

Monique Rothheut

studeerde viool aan de toenmalige Rijksmuziekacademie (thans MAGO) van Antwerpen bij de gekende pedagoog Dejan Mijajev. Die leerde haar ook het plezier van het samen musiceren. Dit ‘samen musiceren’ beoefent zij reeds meer dan 30 jaar in het kamerkoor Cantabile, in het Herentals Symphonisch Orkest en in vele gelegenheidsensembles en orkesten. Het meeste musiceert ze in duo met haar echtgenoot, al dan niet met bijgevoegde zangers.

Rik Pelckmans

behaalde aan de Conservatoria van Antwerpen en Brussel eerste prijzen orgel, klavecimbel en de muziektheoretische disciplines. Aanvankelijk was hij leraar harmonie en orgel aan de Kunsthumaniora en aan verschillende Muziekacademies van Antwerpen. Van 1986 tot 2013 was hij directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Turnhout. Gedurende vele jaren doceerde hij ook Praktische Harmonie aan het Conservatorium van Antwerpen.

Boek je tickets hieronder.

Vvk €10 – adk €12

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Buster Keaton in 'Sherlock junior'
10,00
Details
Skip to content