Boogie Boy

4 decennia naast en op het podium; zo lang en nog voor Herman Schueremans de baard in de keel had was Paul Ambach al dé Belgische concertorganisator bij uitstek.
Anno 2023, schuimt hij nog de Vlaamse velden en wegen (maar ook Zuid-Afrika, China en de USA) af als zijn alter ego Boogie Boy. Zowat vijftig jaar lang zagen de dagen en nachten van Paul Ambach – Boogie Boy voor de vrienden – er net iets anders uit dan die van u en mij. Ambach betekende voor de concertwereld in België wat Edison betekende voor de lamp: hij vond haar uit. Hij was en is voor altijd de énige echte Europese pionier par excellence die jazz- en popgroten introduceerde bij ons en de naburige landen. Hij is gebeten door jazz, maar voelt in zijn aderen vooral de roots ervan: de blues. 
Zijn biografie “Boogie Business”, uitgegeven door uitgeverij EPO handelt over het reilen en zeilen en de ontmoetingen van Paul Ambach met een eindeloze stoet legendes maar ook zijn eigen carrière als muzikant lezen als een avonturenroman. Het boek heeft als ondertitel ‘Veertig jaar achter, naast en op het podium’. Het had net zo goed ‘Het onwaarschijnlijke leven van Paul Ambach, alias Boogie Boy’ kunnen heten. Er is één constante in het leven van deze hyperactieve man: muziek! De aangrijpende geschiedenis van zijn Joodse familie lijkt dan weer eerder op een Hollywoodfilm.
Hoofdmoot vormen echter de muzikale “neveneffecten” zoals daar zijn: met John Lee Hooker pinten drinken in Antwerpen. Met Santana kreeft eten in Brussel. Robert Plant en Jimmy Page van Led Zeppelin een lift geven en hopeloos verloren rijden (maar dat niet willen toegeven). Door James Brown uit je bed gebeld worden met de zeer aardse boodschap: ‘Brother, ik heb diarree!’ Bob Marley programmeren in Vorst en het gevoel krijgen dat God geland is. Na een tegenvallend concert een arm om je schouder krijgen van The Rolling Stones: ‘Bon, hoeveel bedraagt het verlies? Hij komt het op 10 juni allemaal uitleggen in De Corridor; ongedwongen en gezellige vertellementen uit zijn biografie BOOGIE BUSINESS, met aansluitend een “Meet & Greet”, signeersessie + vragenronde uit het publiek én als ultiem toemaatje een heus live mini-concert in intieme setting.

Dus:  komt dat beleven, horen in zien in De Corridor, waar het zweet van de muren zal gutsen en gedanst mag worden. Misschien maak je zijn legendarische stagedive mee, onverslijtbaar, kwiek en kras als hij nog steeds is en goede wijn behoeft hier verder geen kransen meer.
Slechts één devies is hier gepast, beste muziek- en literatuurliefhebber:  
“BACK TO THE BLUES, AND DON’T YOUR DARE MISS IT” 😉

vvk:€13 – adk:€17

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Boogie Boy
13,00
Details
Spring naar de inhoud