Boekpresentatie – In gesprek met de Durmetuin

Boekpresentatie “in gesprek met de Durmetuin” Christiaan Wittebroodt

Eind vorig jaar verscheen het boek ‘In gesprek met de Durmetuin. Een essay over de relatie tussen ecologie en religie’. Voor de auteur Christian Wittebroodt die verschillende boeken schreef over religieuze en spirituele kunst is ecologie net zo belangrijk als kunst.

Hoewel zijn relaas vertrekt vanuit een lokaal gegeven, namelijk de tuin van zijn grootvader generaal Arthur Wittebroodt die zich na de Eerste Wereldoorlog met zijn familie in Tielrode kwam vestigen, geeft hij de 18.000 m2 grote tuin een universele en tijdloze dimensie. Als laatste van de erfpachthouders brengt Christian Wittebroodt het relaas van een merkwaardige symbiose tussen de tuin en de familie. Hij geeft een gloedvol verslag van zijn avontuur als rentmeester en verzorger van de Durmetuin en als curator van tentoonstellingen waarin hij op zoek ging naar het mysterie dat natuur en kunst met elkaar delen. De verbondenheid tussen mens en natuur is voor hem essentieel: die bewustwording is een ervaring die religie, kunst en ecologie heel dicht naar elkaar toe brengen.

 Christian Wittebroodt brengt met 42 beelden dit meeslepende en  unieke verhaal waarin de eik een speciale plaats inneemt. In de tuin kun je niet minder dan 130 verschillende eikensoorten ontdekken.  Maar de Durmetuin is geen eikentuin. Het is een bomentuin met veel eiken maar vooral ook veel ander moois. Voor de auteur is het volkomen normaal om alle bomen te respecteren en om ze als een bron van schoonheid, kennis en zingeving te beschouwen.

Christian Wittebroodt is, schrijft milieufilosoof Johan Braeckman in het voorwoord,  een spreekbuis van ecosystemen, van bomen en bossen. We doen er goed aan om naar hem te luisteren, zijn stem vertolkt de verzuchtingen van een ontelbaar aantal levende organismen.

Na afloop van de presentatie heeft u de gelegenheid om het boek (25 euro) te kopen en door de auteur te laten signeren.    

Wanneer? dinsdagavond 20 juni

Aanvang: 20u. Deuren open om 19u30.

Inkom: 5 euro incl. drankje – tickets hieronder

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

In gesprek met de Durmetuin
5,00
Details
Skip to content