Bert Vandenberghe over ‘Moderne luchtvaart’

9/11 – een datum onlosmakelijk verbonden met luchtvaart.
Velen onder ons gaan op reis met het vliegtuig. Gewoonlijk is het belangrijkste verlangen om snel en zo veilig mogelijk op de bestemming aan te komen en is men nauwelijks geïnteresseerd in wat zich allemaal ‘achter de schermen’ afspeelt tijdens de vlucht. Maar luchtvaart is een boeiend, doch zeer complex geheel dat in de eerste plaats ervoor moet zorgen dat alle vluchten zo veilig mogelijk verlopen. Als fervente luchtvaarthobbyist en voormalige virtuele piloot zal Bert Vandenberghe het publiek wegwijs maken in de wereld van de moderne luchtvaart.

Met een kleine demonstratie toont hij aan waarom een vliegtuig in de lucht blijft en waarom de vleugels soms rechtopstaande uiteinden hebben.

De belangrijkste vluchtparameters zoals hoogte, richting en snelheid van het vliegtuig worden uiteengezet. Dat, ondanks de hedendaagse hoogtechnologische middelen, deze parameters nog altijd op een primitieve manier worden bepaald zoals honderd jaar geleden, doet menige wenkbrauwen fronsen.

Hoe ziet een vluchtroute eruit? En waardoor komt het dat moeilijkste moment van de vlucht, namelijk de landing, zo veilig kan verlopen? Alleszins vragen waarop men stellig een antwoord wilt.

Uiteindelijk kan het publiek kiezen uit een aantal items, waarna telkens een korte toelichting volgt.

vvk €5
maandag 11 september 2023
tickets via de website
aanvang 20.00 – deuren open om 19.30

Opgelet: er is een parkeerverbod ter hoogte van de Corridor. Gratis parkeren kan op de parking van warenhuis Carrefour, Zuidlaan 115 , van daaruit kan je eenvoudig te voet via het wandelpad rechts naast de loskade. Wie met de trein naar Wetteren komt: 7 min. wandelen tot aan de Corridor.

Bert Vandenberghe over 'Moderne luchtvaart'
5,00
Details
Spring naar de inhoud